Ar tikrai visos nuorodos naudingos: nofollow

SEO sudaro dvi dalys: vidinė optimizacija ir išorinė optimizacija.

Supaprastintai:

Vidinė optimizacija tai svetainės tekstai, struktūra, vidinės nuorodos bei tag’s'ai.

Išorinė optimizacija tai į nuorodų kitose svetainėse rinkimas.

Taigi, gavome nuorodą kitoje svetainėje. K: Ar jau visas darbas padarytas. A: O gi ne. Rekomenduoju pasitikrinti ar tikrai nuoroda duoda sultis (naudos) jūsiškei svetainei. Jei nuoroda pažymėta “nofollow” atributu – jokios naudos SEO prasme jūsų svetainė negauna.

Įdomu: nofollow atributą sukūrė google inžinierius Matt Cuts. Visiems besidomintiems SEO ir google rekomenduoju jo blogą/tinklaraštį.

Paprastas pavyzdys, kaip pasitikrinti “nofollow” atributą ant nuorodos:

Komentaras lgblog.lt svetainėje, komentaro autorius: automobiliu skelbimai, užvedus pelytę ant komentaro autoriaus matome nuorodą į autoriaus svetainę: http://autoturgus.lt (paveikslėlyje, apačioje).

Tikriname, ar ši nuoroda duoda naudos SEO prasme. Naršyklės lango viršuje (prie failas, taisa) spaudžiame rodymas / pirminis_tekstas ir patenkame į pirminio teksto puslapį. Jame padarome paiešką ir susirandame nuorodą į savo svetainę (šiuo atveju: http://autoturgus.lt). Jei šalia nuorodos yra nofollow atributas, SEO prasme ši nuoroda nėra naudinga.

K: O kada gi tokia nuoroda naudinga?

A: Tada, kai parašytas įdomus ar naudingas komentaras ir lankytojas pasidomi, kas tą komentarą paraše.

Taigi: Mes už įdomius ir naudingus komentarus.

P.s. šiandien (5 dienos nuo pirmo įrašo) www.seosmegenis.lt be jokių nuorodų rinkimo jau suindeksuotas google. Viva atviram kodui, Viva wordpress’ui.

3 thoughts on “Ar tikrai visos nuorodos naudingos: nofollow

  1. OK, še tau naudingas komentaras :)
    Firefox naršyklėje norint pažiūrėti pirminį puslapį (page source) užtenka paspausti Ctrl+U.
    O norint dar greičiau patikrinti ar nuoroda turi “nofollow” patarčiau įsidiegti vieną iš Firefox SEO priedėlių (??) (add-ons) ir lankantis puslapyje visos nofollow nuorodos bus pažymėtos tavo norima spalva…

  2. netikseo – dėkui už papildymus. Akylesni ir mano nurodytu keliu eidami gali pamatyti komandą (Ctrl + U). Dėl priedėlių – aš visa galva už (netrukus aprašysiu kelis savo naudojamus), tačiau, kadangi, šis tinklaraščio įrašas SEO pradmenų kategorijoje, stengiausi supaprastinti. Gal kas nors šiaip įdomu? Už įrašo vertą klausimą / temą – duosiu linką į blogą :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>