VirtualNET.lt | Programuotojo darbas išrinktas geriausiu (beveik)

Programavimas – kompiuterių programų kūrimo proceso dalis, kai algoritmas užrašomas kuria nors programavimo kalba. Programavimas apima meno, mokslo, matematikos bei inžinerijos elementus.

Noretumėt pabandyt parašyt programą? Jei jūs ir neturit patirties, šiais laikais jos įgauti tikrai nėra sunku. Įrašius programavimo kalbą į „Youtube“ paieškos lauką, galime rasti įvarių „tutoria“l (liet k. mokomasis vadovelis). Programavimo kalbos: Basic, C, C++, Pascal , PHP, Perl, Python, Java. Kai jūs esate pervargęs fiziškai bei psichologiškai ir Jūs norite užsidirbti pinigų, matyt, nerasite geresnės profesijos už programavimą. Programavimas, kaip nuolatinis vargingo žmogaus darbas – tai tarsi “supimąsis ant kėdės”, kuris dažnai virsta malonumu. Ši profesija sulaukė daug programuotojų, kurie veržiasi į 2010 metų konkurenciją”,- teigia Careetcast.com.

Už programuotojų nugarų liko kompiuterių sistemų analitikai. Visų laikų programuotojai liko antri pasaulinėje darbo rinkoje jie surinko daugiausiai įvertinimų visose kategorijose išskyrus Actuary (liet k.  tai yra “statistikos” Tai žmonės atsakingi už statistikas įvairias, susiję su pinigais). Jų darbas žymiai ramesnis, naudingesnis, nesukelia tiek streso bei psichologinių veiksnių. Jobs Rater, atliko apklausą, kurioje buvo pateikti 200 darbų. Jis norėjo nustatyti, kuris darbas yra geriausias ir kuris – blogiausias bei išsiaiškinti skirtingus darbus, įvairiausius kriterijus. Dar vienas įdomus faktas – programuotojai bei sistemų analitikai nugalėjo biologus, istorikus bei odontologus. Palyginus su žemu nacionalinio nedarbo lygiu, Careercast.com sako, jog iki 2016 metų prognozuojamas darbų vietų augimas, kuris pakils net iki 45 procentų ir kolkas programuotojai turi geriausias sąlygas gauti darbo vietas, kaip rodo 2010 metų statistika. Apklausa parodė, jog žmonės, dirbdami savo darbą, nenori rizikuoti savo sveikata, jie tiesiog nori ramaus darbo. Žmonės nori pasiekti aukščiausių įvertinimų bei kilti savo karjeros laiptais. Pats straipsnio autorius sako: “Nors mes negalime žavėtis įvairovėmis savo darbuose, galbūt mes nesame garsios žvaigždės, kurios uždirba milijonus, tačiau savo darbe mes nepatiriame daug streso, mūsų sveikata ir pajamos yra mūsų pačių rankose.”. Tarp reikšmingų veiksnių puikiai atsispindi nesunkus programuotojų darbas. Juk mažai kas ir nutikti gali, kilnojant kompiuterinę pelę ir sėdint biure niekieno netrugdant visą darbo laiką. Apmaudu, tačiau “nekvalifikuotas darbas” buvo įvertintias kaip blogiausias darbas dėl blogų sąlygų darbe, dėl didelės rizikos bei nedidelių karjeros perspektyvų. Geriausių bei blogiausių darbų sąrašą galite čia.

Išvertė Gediminas   Redagavo Daniel A.

 

susiję įrašai: dublikuotas turinys 1 dublikuotas turinys 2 dublikuotas turinys 3 dublikuotas turinys 4

1 thought on “VirtualNET.lt | Programuotojo darbas išrinktas geriausiu (beveik)

  1. Kai jūs esate pervargęs fiziškai bei psichologiškai ir Jūs norite užsidirbti pinigų, matyt, nerasite geresnės profesijos už programavimą.

    Nesutinku, kai esi pavarges psichologiskai, tada yra labai sunku mastyti ir logiskai apgalvot programos veikimo principa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>